Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud en onderhoudsmiddelen parket/Berry wood Parket
Parket is een gemakkelijke en hygiënische vloerbedekking. Om slijtage te voorkomen moet u ervoor zorgen dat het beschermlaagje intact blijft. Af en toe stofzuigen of met een stofwisser afnemen voldoet voor het normale onderhoud. Als u schoonmaakt met een licht vochtige doek behoudt uw lamellen parket de glans.

 

Heeft u een gelakte vloer?
Dan raden wij u aan om, bij gemiddeld gebruik, eens per drie maanden uw parket te behandelen met een onderhoudsmiddel. Wij hebben diverse onderhoudsmiddelen in ons assortiment.

 

Wasvloeren
Een wasvloer kunt u het beste 1 à 2 maal per jaar van een nieuw waslaagje voorzien. Gewone vlekken kunt u meestal verwijderen met een goed uitgewrongen, vochtige doek.

 

Onderhoud Wicanders vloeren met een kern van kurk
De vloeren van Wicanders hebben een slijtvaste, vuilbestendige toplaag en zijn daarom ook geschikt voor de keuken. Gemorst eten, wijn of koffie kunnen makkelijk worden verwijderd zonder dat er sporen achterblijven. Wicanders vloeren hoeven nooit opnieuw gelakt te worden.

 

Onderhoud Quick-step vloeren
U kunt de Quick-step vloeren gewoon afnemen met een licht vochtige doek. Hardnekkig vlekken verwijdert u met aceton. Om het laminaat te onderhouden kunt u de Quick-step onderhoudskit gebruiken. Dit product, opgelost in water, kunt u aanbrengen met een doek. U kunt ook gebruik maken van de speciale onderhoudsset die, naast de onderhoudsvloeistof, bestaat uit een speciale wismop.

 

Onderhoud en reinigingsmiddelen Marmoleum/ floor
Marmofloor is gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat u hoeft te doen is regelmatig stofwissen. Is de vloer vuil, dan kunt u hem behandelen met ForboDuo en DuoClean reinigingsproducten. Wilt u uw marmoleum daarnaast extra beschermen, dan kunt u de vloer behandelen met DuoPol. De zijkanten van de Marmofloorstroken zijn geïmpregneerd, waardoor ze vochtafstotend zijn. Morsen is geen probleem, grote hoeveelheden vocht kunt u beter vermijden. Een marmoleum vloer is uitstekend geschikt voor in uw keuken.

 

Het schuren, aanhelen en afwerken van bestaande vloeren
Het is niet aan te raden uw vloer eigenhandig met een handschuurmachine af te schuren en opnieuw te lakken. Daarvoor is het beter gebruik te maken van professionele apparatuur. Is uw vloer aan groot onderhoud toe? Dan maken wij uw vloer weer als nieuw. Als u na een verbouwing een nieuw vloerdeel aan uw bestaande parket wilt laten maken is dat geen probleem. Neem daarvoor contact met ons op.