Parket vloeren

“Van klassiek tot modern”

Parket is een verzamelnaam voor allerlei soorten hardhouten vloeren. Een parketvloer bestaat uit smalle latten die met elkaar verspijkerd of verlijmd worden. Parket heeft een wat strakkere uitstraling dan planken, die bijna nooit helemaal vlak liggen. Ook werkt een parketvloer minder dan een planken vloer.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in parket. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten, patronen en legmethoden. Klassiek parket wordt op een ambachtelijke manier bij u gelegd, terwijl een moderne lamellen vloer heel goed door uzelf gelegd kan worden.

Alle parketvloeren staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

 

Lamelparket
Parket is een verzamelnaam voor allerlei soorten hardhouten vloeren.

Een parketvloer bestaat uit smalle latten die met elkaar verspijkerd of verlijmd worden. Parket heeft een wat strakkere uitstraling dan planken, die bijna nooit helemaal vlak liggen. Ook werkt een parketvloer minder dan een planken vloer.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in parket. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten, patronen en legmethoden. Klassiek parket wordt op een ambachtelijke manier bij u gelegd, terwijl een moderne lamellen vloer heel goed door uzelf gelegd kan worden.

Alle parketvloeren staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

 

Tapis parket
Tapis parket is de meest klassieke parketvloer. Het is massief parket zonder messing en groef. Tapis parket is Frans voor “tapijt parket” en staat voor een ambachtelijke legmethode. Massieve plankjes gelijmd en gepolijst.

Bij tapis parket wordt gewerkt met losse massieve plankjes in verschillende dikten en maten. De plankjes worden koud tegen elkaar op een ondervloer gelijmd en genageld. De nagels worden doorgedreveld en de gaatjes worden opgevuld met een ‘papje’ van schuurstof van het parkethout en een bindmiddel. Met dit papje worden ook eventuele kiertjes opgevuld. Daarna wordt de vloer geschuurd en gepolijst.

Het leggen van tapis parket is geen werk voor de doe-het-zelver. Het is een hoogstaande techniek dat gespecialiseerd vakmanschap vereist. Het resultaat is er dan ook naar: u heeft een schitterend afgewerkte parketvloer die een levenlang mee gaat. Tapis parket is zeer geschikt om in een patroon te leggen.

Bekend zijn de visgraat- en mozaïekmotieven. Maar het is ook mogelijk om uw bedrijfslogo in uw tapis parket te verwerken.

 

Bourgogne parket
Bourgogne parket is een massieve vloer met wisselende breedtes en lengtes, waardoor de vloer een rustieke en traditionele uitstraling krijgt. De dikte van uw bourgogne parket is meestal 8 mm.

De legmethode bij bourgogne parket is hetzelfde als bij tapis parket.

U kiest dus met bourgogne parket voor ambachtelijk en vakwerk. Ook het aantal houtsoorten is zeer uitgebreid, van eiken tot kambala en van maple tot jatoba. Het verschil is dat de keuze in legpatronen kleiner is, het is alleen mogelijk de stroken recht of diagonaal te leggen.

Mede door de vellingkanten (V-groef) heeft deze vloer een echt plankeneffect.

 

Duoplanken eiken
De multiplank oftewel de duoplank of combiplank is een samengestelde vloer die bestaat uit een toplaag van massief hout verlijmd op een onderlaag van berken multiplex. Dit vormt samen een uiterst stabiel product waarbij het “werken” tot een minimum wordt beperkt.

De duoplank heeft een eiken toplaag van 4mm verlijmd op een 12mm multiplex en is in veel verschillende breedtes en sorteringen te krijgen. Ook zijn er allerlei bewerkingen mogelijk. Denk aan schaven, roken, verouderen, enz.. Meestal worden de vloeren afgewerkt met olie. Alle kleuren olie of bewerkingen zijn mogelijk. Kom langs in de showroom en laat u adviseren.

Er is al een duoplank verkrijgbaar vanaf 59,- per m2. inclusief ondervloer en leggen.